16 Ekim 2013 Çarşamba

Avrupa Birliği İlerleme Raporu 2013 Europe

2013 Avrupa Birliği İlerleme Raporu

İlerleme raporunda katılım öncesi 903 milyon euro mali yardım gerçekleştiği ifade edilmiştir. 

2012-2016 stratejik planının uygulanması Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu genel olarak yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve verimliliği teşviklerin devam ettiği belirtildi.

Özel okullarda anadilde eğitim konusunda olumlu ifadeler kullanıldı. Kamuda başörtüsü serbestisinin olumlu bir adım olarak raporda yer aldı.

Türkiye Organize Suçlarla Mücadele (2010-15) karşı Ulusal Strateji uygulanması, Organize Suçlar (2013-15) karşı yeni bir Eylem Planı kabul edildiği ve uygulandığı raporda yer bulan konulardan birisidir. 

Sendika ve derneklerin gelişiminde engelleri ortadan kaldırmak ve kamu çalışanlarının sendikalarına karşı kapatma davaları lansmanı önleme için gerekli çabaların daha da artırılması gerektiği ifade edilmiştir. 

Türkiye Suriye ile açık sınır politikası korumuştur ve iyi işletilen, donanımlı kamplarda yaşayan 200000'den fazla Suriyeli mültecilerin korunması raporda yer almıştır.

Türk Yunan ilişkilerin yoğunlaştığı ve ortak istişare toplantılarının yapıldığı raporda yer bulan konulardan. Ancak Yunanistanla Türkiye arasındaki bazı ihtilafların devam ettiği raporda ifade edildi. (Ege denizi, Meis Adası, kıta sahanlığı, petrol arama)

Bir önceki yıla göre 2012 yılında, yeni kurulan işletme sayısı % 6,7 oranında düştü. Raporda ilgin konulardan birisi de iş kurma. Türkiye'de iş kurmanın 6 ayrı işlemle 6 gün sürdüğü ifade edilmiştir. 
Bazı şirketleri ticari kayıtların daha şeffaf olması gerektiği vurgulanmış. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder